Vakıf Senedi

MADDE1-
Vakfın adı HEMŞİNLİLER HİZMET VAKFI’dır. İş bu resmi senette sadece Vakıf denilecektir.

Vakfın Merkezi:

MADDE 2
Vakfın merkezi İstanbul ili, Bakırköy ilçesinde olup, adresi Husreviye Sok. Karaca iş Hanı Kat 2 NO 32 Bakırköy/İSTANBUL dur. Yönetim Kurulu kararıyla aynı yerleşim yeri içinde Vakfın adresi değiştirilebilir. İlgili mevzuat çerçevesinde Vakıf yönetim kurulu kararı ve yetkili makamlardan izin almak kaydıyla yurt içinde veya dışında şube ve temsilcilikler açılabilir

Vakfı Gayesi:

MADDE 3-

 Vakfın amacı Hemşin kültürü ve geleneği üzerine çalışmalar yapmak suretiyle halkın sosyal, kültürel, eğitsel gelişimi ve sosyal dayanışmasına katkıda bulunmaktır.

Vakfın Faaliyetleri:

MADDE 4-

 Vakfın amacını gerçekleştirmek için yapacağı faaliyetler şunlardır:

1. Vakıf üyelerinin ve yakınlarının kültür, sanat, sağlık, eğitim, spor, gezi,tatil yayın, araştırma,eğlence, lokal, üretim ve diğer her türlü sosyal konularda ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli çalışmaları yapmak ve bu kişileri her türlü mali olanaklarla desteklemek.

2. Bilimsel araştırmalar yapmak ve bu amaç doğrultusunda araştırma ve çalışma grupları oluşturmak. Çalışma sonuçlarını kitap, dergi, internet, bülten, sıkıştırılmış disk (CD), dijital görüntü diski (DVD) ve benzeri basılı veya görsel her yayın türü ve ortamı ile yayınlamak, basmak, dağıtmak, pazarlamak veya bunları başkalarına yaptırmak.

3. Vakıf çalışmalarıyla üretilen veya başkalarınca üretilmiş her türlü yazılı veya görsel sanat eserini basılı yayın, sinema filmi, sıkıştırılmış disk (CD), dijital görüntü diski (DVD) ve benzeri her türlü araç ve ortamlarda basmak, çoğaltmak, dağıtmak ve pazarlamak veya bunları başkalarına yaptırmak.

4. Yurtiçinde veya yurtdışında seminerler, paneller, forumlar, konferanslar, şenlikler ve benzeri toplantıları düzenlemek ve başkalarınca düzenlenenlere katılmak.

5. Her konuda halka açık eğitici kurslar düzenlemek.

6. Yasal düzenlemelere uygun olarak eğitim-öğretim kurumlan, kültür merkezleri, kütüphaneler, bakım evleri, huzur evleri, aşevleri, kreşler, yurtlar, pansiyonlar, dinlenme tesisleri, turizm tesisleri, spor tesisleri, spor kulüpleri açmak, lokal açmak ve işletmek veya başkalarına işlettirmek.

7. Yöreye uygun ekolojik tarımı geliştirilmek, çay üretimine destek olmak, gerekirse çay fabrikası ve diğer tarımsal ürünleri işleyecek paketleyecek tesisler kurmak.

8. Nesli tükenmeye yüz tutan Hemşin cinsi küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği tesisleri açmak veya açtırmak.

9. Yok olmaya başlayan yaylacılık geleneğini teşvik etmek veya yayla evleri yapmaya, yaptırmaya çalışmak. Yapıp satmak.

10. Yurtiçinde ve yurtdışında öğrencilere eğitim bursu ve nakdi kredi sağlamak. 11. Her türlü tanıtım ve reklam faaliyetinde bulunmak.

12. Vakfın amaçlarına uygun olarak yerel ve genel yönetimler ile özel ve resmi her türlü kurum ve kuruluşla ortak projeler üretmek ve yürütmek.

13. Savaş, göç ve her türlü doğal felaketten zarar görenlerin barınma, beslenme ve sağlık sorunlarının çözümü için gerekli her türlü çalışmayı yapmak ve benzer çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak.

Vakfın Gayesini Gerçekleştirmek için yapabileceği iş ve işlemler:

MADDE 5

Vakıf gayesine ulaşmak için taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, Vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve ferağ etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya, Vakıf malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal veya gelirlerini bir ya da birçok kez yatırımda kullanmaya, Vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koşulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollarla mal ettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, menkul değerleri almaya ve vakfın amacı doğrultusunda bunları değerlendirip satmaya, vakfın amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurtiçi ve yurt dışındaki Vakıflar, dernekler ve diğer gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği yapmaya, kamu kurum ve kuruluşları dışındakilerden yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetten gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan ya da olacak gelirleri ile kuracağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehin ve ipoteği dâhil her türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için gerektiğinde ödünç almaya, kefalet, rehin, ipotek ve diğer güvenceleri vermeye, vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler, şirketler kurmaya, kurulu olanlara iştirake, bunları doğrudan işletmeye ya da denetimi altında bir işletmeciye işlettirmeye, vakfın amaç ve hizmet konularından birinin ya da tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya, vakfa gelir getirici fabrika ve bezeri iş yerleri açmaya veya almaya Türk Medeni Kanununun 48. Maddesinde belirtildiği üzere izinli ve yetkilidir. Vakıf bu yetki ve gelirlerini Türk Medeni Kanunu ile yasaklanan maksatlarla kullanamaz.

Vakfın Kuruluş Mal Varlığı:

MADDE 6-

Vakfın kuruluş malvarlığı kurucular tarafından vakfa tahsis edilmiş olan 68,000.  TL’dir.(Altmişsekiz bin Türk Lirasıdır). Kuruluş malvarlığı, vakfın kurulmasını müteakip, malvarlığına yapılacak ilavelerle arttırılabilir.

Üye Olma Koşulları:

MADDE 7-

Vakıf üyesi olabilmek için:

a. Yurttaşlık haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak,

b. Vakfa önemli sayılabilecek düzeyde maddi veya manevi katkıda bulunmuş olmak,

c. Her yıl Mütevelli Heyet tarafından belirlenecek olan giriş ücreti ve aylık aidatları ödemeyi yükümlenmek ve bağışta bulunmak, 

ç. Yönetim Kurulu’nca üyeliğe kabul edilmek,

d. Aşağıdaki belgeleri Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vermek: Vakfa üye olmak istediğini belirtir dilekçe, Vakıf üyelik taahhütnamesi, nüfus hüviyet cüzdanı örneği, Belirli ve devamlı bir adres beyanı, Vakıfça istenecek diğer belge ve formlar.

MADDE 8-

Bu koşullara uygun ve bu belgeleri veren kişilerin Yönetim Kurulu’nun en geç bir ay içerisinde vereceği üyeliğe kabul kararı ile üyelikleri kesinleşir. Bu durum ilgilinin beyan ettiği adresine yazı ile tebliğ edilir. Kararı takip eden ayın birinci gününden itibaren yükümlülük geçerli olur.

MADDE 9-

Bu senette yazılı Vakıf üyeliği koşulları taşıyan veya Vakıf üyesi iken şehit veya müteveffa olan kişilerin eş ve çocukları ile; en az on(10) Vakıf üyesinin ortak şekilde önereceği Vakfa önemli maddi veya manevi yardımda bulunmuş; bilim, sanat, kültür ve sosyal alanlarda etkin faaliyetleri olan kişiler Yönetim Kurulu’nun kararı ile Vakıf Onur Üyesi olarak kabul edilirler.

Üyelikten Çıkma ve Çıkarılma:

MADDE 10-

 Hiç kimse vakıfta üye kalmaya zorlanamaz. Her üye istifa etmek suretiyle dilediği anda vakıftan ayrılabilir. Yönetim kurulunun alacağı kararla aşağıdaki hallerde üyelik sona erer;
a- Vakfa yanlış beyanda bulunanlar,

b- Vakıftaki görevini kötüye kullandığı mahkeme kararı ile sabit olanlar.

Üyelik Hak ve Menfaatleri:

MADDE 11-

Üyenin üyelik hakları kısıtlanamaz. Ölüm halinde Türk Medeni Kanunu gereğince eş veya çocuklara devir yapılır. Başkasına devir olmaz. Bu husustaki her türlü akit ve taahhütler hükümsüzdür.

MADDE 12-

Vakıf üyeleri eşit haklara sahiptir. Her üyenin Mütevelli Heyet’te bir oy hakkı vardır. Onursal üyeler ancak aidatlarını devam ettirdiklerinde asli üye olurlar.

MADDE 13

Vakıfta üye iken kendi isteği ile dilekçe vererek ayrılanlar bu Vakıf Senedi ile ilgili yönetmeliğe göre hesaplanan alacaklarının tamamını alır. Ancak üç yılını doldurmayan Üyelere ödeme yapılmaz.

Yeniden Üyelik Durumu:

MADDE 14-

Vakfa yeniden üyelik ile ilgili olarak:

a. Vakıftan kendi isteği ile ayrılan üyeler tekrar üye olmak istedikleri takdirde dilekçe ile müracaatta bulunurlar. Vakıf üyesi bulunmadıkları sürede ödemeleri gereken aidatlarının toplamını ayrıldıkları tarihten itibaren, Vakıf Yönetim Kurulu’nca hesaplanarak kararlaştırılan orandaki bileşik faizi ile birlikte nakden veya eşit taksitlerle emsallerinin ödeme seviyesi itibariyle ödedikten sonra üyelikleri ilk giriş tarihinden geçerli kılınır, ancak üye olmad iklan süre içinde diğer üyelerin. Yararlandıkları. Getirilerden. Yararlanamazlar.

b. Vakfa daha sonra katılacak yeni üyeler için (a) şıkkı geçerlidir.

c. Yukarıdaki esaslara göre borçlanmak istemeyenlerin üyelikleri ise vakfa tekrar veya yeni üye oldukları tarihten itibaren geçerlidir.

Vakfın Organları:

MADDE15-

Vakfın organları aşağıda gösterilmiştir.

a) Mütevelli Heyet

b) Yönetim Kurulu

c) Denetim Kurulu

Mütevelli Heyeti:

MADDE16-
Vakfın mütevelli heyeti ekli listede adları yazılı ve işbu vakıf senedi altında imzaları bulunan gerçek kişiler ile tüzel kişilik temsilcilerden oluşan 68 kişidir.

Mütevelli Heyetinin Görev ve Yetkileri:

MADDE 17-

Mütevelli heyet vakfın en yüksek karar organıdır. Mütevelli heyetin yetkileri aşağıda gösterilmiştir:

a) Yönetim kurulunu seçmek,

b) Denetim kurulunu seçmek,

c) Vakıf Yönetim Kurulu’nca hazırlanan faaliyet raporu ile Denetim Kurulu raporlarını görüşüp incelemek, Yönetim Kurulu’nun ibrası konusunda karar vermek,

ç) Yönetim kurulunca hazırlanacak Vakıf iç mevzuatı aynen veya değiştirerek kabul etmek,  

d) Yönetim kurulunca hazırlanacak yıllık bütçe tasarılarını ve yıllık programları aynen veya değiştirerek kabul  etmek, 

e) Kamu görevlileri dışındaki yönetim ve denetim kurulu üyelerine huzur hakkı verilip verilmeyeceğini, verilecekse miktarını belirlemek,

f) Gerektiğinde Vakıf senedinde ilave ve değişiklikler yapmak,

g) Vakıf faaliyetleri konusunda genel politikaları belirlemek.

h) Mütevelli Heyetinin Toplantı Zamanı ve Karar Nisabi:

MADDE 18-

Mütevelli heyetinin ilk toplantısı, vakfın tescilini müteakip bir ay içinde yapılır. a) Bilanço ve çalışma raporlarının onaylanması konularını görüşmek üzere OCAK ayı içinde,

b) Bütçe ve çalışma raporlarının onaylanması ile seçimlerin yapılmasına ilişkin konuları görüşmek üzere kasım ayı içinde toplanır. Mütevelli heyet ayrıca yönetim kurulunun gördüğü lüzum üzerine veya mütevelli heyet üyelerinin en az üçte birinin yazılı olarak yönetim kurulundan talepte bulunmaları halinde olağanüstü olarak toplanabilir. Mütevelli Heyeti’nin yıllık olağan toplantısı, her yıl Nisan ayının sonuna kadar yapılır. Yıllık olağan toplantıda;

a) Önceki yıla ait Bilanço, Gelir Tablosu, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve Denetim Kurulu raporu görüşülerek, mali tabloların ve faaliyet raporunun onaylanması ile Yönetim Kurulu’nun ibrası konuları karara bağlanır,

b) Yönetim Kurulu tarafından önerilen yeni yıla ait bütçe ve programları görüşülerek, aynen veya değişiklikle kabul edilmeleri konuları karar bağlanır,

c) Yönetim Kurulu tarafından önerilen Vakıf iç mevzuat tasarıları görüşülerek, aynen veya değişiklikle kabul edilmeleri konuları karar bağlanır,

ç) Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeliklerine seçim yapılır. Olağan ve olağanüstü toplantılarda, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan, bir başkan vekili ve iki katip üyeden oluşacak bir Divan Heyeti oluşturulur. Olağan ve olağanüstü toplantılarda, ilan olunan gündemde yer almayan konular görüşülemez. Ancak, olağan toplantıda divanın teşkilinden hemen sonra, hazır bulunanların, en az onda birinin yazılı önerisi ile senet değişikliği ve Vakıf organları ile vakfa yükümlülük ve sorumluluklar yükleyecek konular dışında gündeme madde ilavesi mümkündür. Toplantı tarihi, yeri, saati ve gündemi, toplantı gününden en az 7 (yedi) gün önce imza karşılığı veya üyelere ulaşacak şekilde taahhütlü mektupla bildirilir. Mütevelli heyet üye tamsayısının yarısından bir fazlası ile toplanır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı, bir hafta sonra aynı gün ve saatte aynı yerde yapılır. Bu ikinci toplantıda toplantı nisabi, üye tam sayının üçte birinden (1/3) az olamaz. Mütevelli heyet karar yeter sayısı ise, toplantıya katılanların yarıdan bir fazlasıdır. Oyların eşit olması halinde, divan başkanının oyu iki oy sayılır. Oylamanın ne şekilde yapılacağı ayrıca karara bağlanır. Her üyenin tek oy hakkı vardır. Toplantıya gelemeyecek üye, mütevelli heyetten bir başka üyeyi vekil tayin edebilir. Bir şahısta birden fazla vekâlet toplanamaz Vakıf senedinde yapılacak değişiklik, düzeltme veya ilaveler için karar yeter sayısı, üye tamsayısının üçte ikisidir.

Yönetim Kurulu:

MADDE 19-

Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek (9)dokuz asil ve (9)dokuz yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyelerinden çoğunluğunun mütevelli heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla Vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür. Yönetim kurulunun ilk toplantısında başkan, başkan yardımcısı, sekreter ve muhasip ü ye seçilerek işbölümü yapılır. Görev süresi bitmeden herhangi bir sebeple yönetim kurulu üyeliği sona eren üyenin yerine, sırasına göre yedek üyelerden biri göreve çağrılır. Yönetim kurulu ayda en az bir kere toplanır. Geçerli mazereti olmadan arka arkaya üç toplantıya katılmayan yönetim kurulu üyesi, bu görevden çekilmiş sayılır. Toplantı yeter sayısı 3 olup, kararlar mevcudun çoğunluğu ile alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın oyu iki oy sayılır. Alınan kararlar noter tasdikli karar defterine yazılarak imzalanır.

Yönetim Kurulunun Görev, Yetki ve Sorumlulukları:

MADDE 20-

Yönetim kurulu, Vakfın yönetim ve yürütme organıdır. Bu sıfatla yönetim kurulu:

a) Vakıf gayesi doğrultusunda her türlü kararı alır ve uygular.

b) Mütevelli heyetçe belirlenen genel politikalar ışığında, Vakıf faaliyetlerinin düzenli ve verimli olarak yürütülmesini sağlar. Bu bağlamda gerekli iç mevzuat tasarılarını hazırlar ve mütevelli heyetin onayına sunar.

c) Vakıf malvarlığının değerlendirilmesi ve yeni mali kaynaklara kavuşturulması hususunda gereken çalışmaları yapar.

ç) Vakıf tüzel kişiliği adına, bütün gerçek ve tüzel kişilerle hukuki, mali ve sair konularda gerekli girişimlerde bulunur ve işlemler yapar.

d) Görev, yetki ve sorumlulukları açıkça önceden belirlenmek kaydıyla vakfa müdür atar, Vakıf genel sekreterliği veya benzeri yardımcı birimler oluşturabilir, gerektiğinde görevlerine son verir.

e) Vakıfta istihdam edilecek personeli belirler, atamasını yapar, ücretlerini tayin eder, gerektiğinde işlerine son verir.

 f) ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, yurtiçinde ve yurtdışında şube ve temsilcilik açılmasına ve kapatılmasına karar verir, bu hususta gereken işlemleri yapar.

g) Vakfın muhasebe işlerini takip ve kontrol eder, hesap dönemi sonunda gelir-gider cetveli ve bilançoların düzenlenerek ilgili idareye gönderilmesini ve ilanını sağlar.

ğ) Mütevelli heyetin kabul ettiği yıllık bütçeyi uygular.

h) Yıllık bütçeyi ve çalışma programını hazırlayarak Mütevelli Heyeti’nin onayına sunar. 

i) Mütevelli heyet toplantıları ile ilgili hazırlık işlemlerini yerine getirir.

ı) Mütevelli heyet toplantılarında, döneme ait Vakıf faaliyet raporunu ibraya sunar,

j) ilgili mevzuat ile Vakıf senedi ve vakıf iç mevzuatının gerektirdiği diğer görevleri yapar,

k) Gerekli gördüğü iç mevzuat ilave veya değişikliklerini hazırlayarak Mütevelli Heyeti’nin onayına sunar.

1) Mütevelli Heyeti’nin kabul ettiği yıllık bütçeyi uygular.

Vakfın Temsili:

MADDE 21-

Vakfı yönetim kurulu temsil eder. Yönetim kurulu bu temsil yetkisini yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısına devredebilir. Yönetim kurulu, genel veya belli bial ve konularda, belirteceği esaslar dâhilinde kendi üyelerinden bir veya birkaçını, yetkili memur ve memurlarından herhangi bir veya birkaçını, temsilci veya temsilciliklerini, herhangi bir sözleşmeyi akdetmeye, mukavele, hukuki belge veya senedi Vakıf nam ve hesabına tanzim ve devretmeye de yetkili kılabilir.

Denetim Kurulu:

MADDE 22-

Denetim kurulu mütevelli heyet adına vakfın faaliyet ve hesaplarını denetlemek için kurulmuş bir organdır. Denetim kurulu, mütevelli heyetçe kendi içinden veya çoğunluk oluşturmamak üzere dışarıdan iki yıl için seçilecek üç kişiden oluşur. Ayrıca (üç ) yedek üye seçilir. Herhangi bir sebeple ayrılan asıl üye yerine yedek üye göreve çağrılır. Denetim kurulu, incelemelerini tüm defter, kayıt ve belgeler üzerinde yapar. Hesap dönemi itibari ile düzenlenecek denetim kurulu raporu, mütevelli heyet toplantısından en az 15 (on beş) gün önce mütevelli Heyeti’ne gönderilmek üzere yönetim kuruluna verilir.

Vakfın Gelirleri:

MADDE 23

Vakfın gelirleri aşağıda gösterilmiştir.

a) Vakfın amacına uygun her türlü şartlı, şartsız bağışlar ile yardımlar.

b) Vakıf faaliyetlerinden elde edilecek muhtelif gelirler.

c) İktisadi işletmeler, iştirakler ve ortaklıklardan sağlanacak gelirler.

ç) Vakıf menkul ve gayrimenkulleri ile diğer varlık ve haklarının değerlendirilmesi ile sağlanacak gelirler.

d) Diğer gelirler.

Vakıf Gelirinin Tahsis ve Sarf Edileceği Yerler:

MADDE 24-

Vakfın yıllık brüt gelirlerinin en az üçte ikisi vakfın amaçlarına, kalanı yönetim ve idame giderleri ile ihtiyata ve vakıf malvarlığını artırıcı yatırımlara tahsis ve sarf olunur.

Huzur Hakkı:

MADDE 25-

Kamu görevlileri dışındaki yönetim ve denetim kurulu üyelerine huzur hakkı veya ücret verilip verilmeyeceğini, verilecekse bunun miktarını mütevelli heyet belirler. Üyeler arasında kamu görevlisi bulunması halinde 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve kuruluşları ile ilişkilerine Dair Kanunun 2’nci maddesinin (e) fıkrası gereğince huzur hakkı ödenmeyecektir.

Resmi Senet Değişikliği:

MADDE 26-

Vakıf Senedinde yapılacak değişiklikler, Yönetim Kurulu’nun veya Mütevelli Heyet üyelerinin en az beşte birinin (1/5) yazılı teklifi ile Mütevelli Heyet üye tamsayısının en az üçte ikisinin (2/3) onayı ve mahkeme tarafından verilecek karar ile yapılır.

Vakfın Sona Ermesi:

MADDE 27-

Vakfın herhangi bir sebeple sona ermesi halinde, vakfın, borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve hakları T.C. kanunlarına göre kurulmuş Hemşin kültürü ve gelenek – görenekleri konusunda faaliyette bulunan dernek Vakıf veya benzeri kamu kurum ve kuruluşlara devredilebilir. Vakfın sona ermesi, ancak yönetim kurulunun veya mütevelli heyet üye tam sayısının en az yarısından bir fazlasının yazılı teklifi ve mütevelli heyet üye tam sayısının üçte ikisinin (2/3) onayı ve mahkeme tarafından verilecek karar ile mümkündür.

Vakıf Kurucuları:

MADDE 28-

 Vakıf kurucularının adı, soyadı aşağıda gösterilmiştir. 

1. KERİM MAKAR

2. ÖMER YILMAZ

3. SALİH YILMAZ

4. UTKU ALTUNKAYA

5. DURSUN ALİ ŞAHİN

6. LEMAN KARAİBRAHİMOĞLU

7. ADEM KARAİBRAHİMOĞLU

8. RAMAZAN BALCIOĞLU

9. HURDOĞAN GÜL

10. GÜRBÜZ AKYÜZ 

11. HAKAN MAKAR

12. ABDULLAH GÜL

13. MUSTAFA ÇELİK

14. ÖZER BALKAYA

15. NEDİM KOYUNCU

16. ALİ ALTUNKAYA

17. ALİ İHSAN AKBIYUK

18. AYTEKİN BALKAYA

19. YÜCEL AKBIYIK

20. ASLAN AKBIYİK

21. NECMETTİN AYDIN

22. SALİHA AYDIN

23. ŞERAFETTİN AYDIN

24. MERT CAN AYDIN

25. ASUMAN AYDIN

26. MEHMET YILDIRIM

27. MİKAİL YILDIZ

28. YÜKSEL YENİGÜL

29. MEHMET ALTIN KAYA

30. METİN KÜÇÜK

31. TUNCAY ALTUNKAYA

32. SABRİ KARATAŞ

33. İLKER ALTIN KAYA

34. ERCAN ALTINKAYA

35. ZEKİ AKBIYIK

36. MEHMET AKÇİÇEK

37. OĞUZ ALGÜR

38. NURETTİN KOYUNCU

39. YALCIN AYDIN

40. FİKRET AKBIYIK

41. MUSTAFA AKBIYIK

42. ALİ İHSAN AKBIYIK

43. NEDİM AYDIN

44. GÜRKAN AKBIYIK

45. LÜTFÜ KOLÇAK

46. NURETTİN YALÇIN

47. HASAN TOPAL

48. ATİLLA ALTINKAYA

49. ZEKİ GÜNER

50. VEHBİ TUNÇ

51. KEMAL MAKAROĞLU

52. NECDET AYDIN

53. CİHANGİR GÖKTÜRK

54. MEHMET ALTUNKAYA

55. ŞERİF SARI

56. ORHAN AYDIN

57. BURHAN AYDIN

58. MESUT ÜÇÜNCÜOĞLU

59. MİNE ÜÇÜNCÜ

60. AYHAN KİBAR

61. ŞABAN ÖZEL

62. KADİR SARI

63. ALİM HOŞGÖR

64. CAVIT TANK

65. ÖZCAN ALBAYRAK

66. REMZİ KISIR

67. MEHMET TUNCA

68. ASLAN TATAR